1) OBILOVINY obsahující lepek (pšenice, žito, oves, špakla, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2) KORÝŠI a výrobky z nich
3)VEJCE a výrobky z nich
4) RYBY a výrobky z nich
5) PODZEMNICE OLEJNÁ (arašídy)
6) SÓJOVÉ BOBY (sója) a výrobky z nich
7) MLÉKO a výrobky z něj
8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY (mandle, lískové a vlašské oříšky,kešu, para a pekan. ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9) CELER a výrobky z něj
10) HOŘČICE a výrobky z ní
11) SEZAMOVÁ SEMENA (sezam) a výrobky z nich
12) OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšší 10mg,ml/kg I vyjádřeno SO2
13) VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
14) MĚKKÝŠI a výrobky z nich