ŠKOLNÍ JÍDELNA

JÍDLO VAŘÍME S LÁSKOU

Školní jídelna slouží pro stravování žáků a zaměstnanců školy. V doplňkové činnosti pak ke stravování zaměstnanců Městského úřadu a jeho organizací a ke stravování důchodců.

 

Strávníci si mohou volit pomocí elektronického terminálu ze dvou jídel každý den. Kapacita jídelny je 660 jídel.

 

Pro žáky a zaměstnance v Krabčické ulici se denně dováží jídlo uvařené v hlavní kuchyni v Jungmannově ulici.

KONTAKT NA ŠKOLNÍ JÍDELNU

VEDOUCÍ JÍDELNY

MILOSLAVA LENÍKOVÁ

VEDOUCÍ KUCHAŘKA

IVANA JONÁKOVÁ

Tel: 416 837 461 | Mob: +420 722 140 739 | Email: jidelna.2zsroudnice@seznam.cz

JÍDELNÍ LÍSTEK

OBJEDNÁVKA JÍDLA

POTRAVINOVÉ ALERGENY

13.12.2014 je legislativně stanovené datum, kdy je povinností všech výrobců potravin, všech článků veřejného všech článků veřejného stravování, jako např. nemocnic restaurací školních jídelen, pekáren, prodejen atd. označovat alergeny ve všech potravinových výrobcích.

 

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníků s potravinoou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má funkci informační tak jako každý výrobce potravin a pokrmů.

 

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku označeno číslem označujícím alergen. Seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek bude v blízkosti jídelního lístku a na webových stránkách.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

1) OBILOVINY obsahující lepek (pšenice, žito, oves, špakla, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2) KORÝŠI a výrobky z nich

3)VEJCE a výrobky z nich

4) RYBY a výrobky z nich

5) PODZEMNICE OLEJNÁ (arašídy)

6) SÓJOVÉ BOBY (sója) a výrobky z nich

7) MLÉKO a výrobky z něj

8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY (mandle, lískové a vlašské oříšky,kešu, para a pekan. ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)

9) CELER a výrobky z něj

10) HOŘČICE a výrobky z ní

11) SEZAMOVÁ SEMENA (sezam) a výrobky z nich

12) OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšší 10mg,ml/kg I vyjádřeno SO2

13) VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj

14) MĚKKÝŠI a výrobky z nich

FOTOGALERIE JÍDEL

INTERIÉR ŠKOLNÍ JÍDELNY

PODĚKOVÁNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNĚ

Podekovani_I
Podekovani_II

NAŠE ZÁKLADNÍ ŠKOLA

ZŠ Jungmannova předává žákům takové znalosti a dovednosti, které budou dobře uplatnitelné v životě.

         

KONTAKTUJTE NÁS



FOTOGALERIE